доц. д-р Ивайло Кортезов

Завършил НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" със златен медал (учители: Боянка Савова, Любомир Давидов). Награди като част от Националния отбор на България:

  • 1986: златен медал БОМ Букурещ, сребърен медал МОМ Варшава
  • 1987: златен медал БОМ Атина, сребърен медал МОМ Хавана
  • 1994: Магистър по специалностите математика и учител по математика в СУ "Св. Климент Охридски" - ФМИ
  • 1994: D.E.A. Analyse et modélisation, Université Pierre-et-Marie-Curie (Paris VI)
  • 1998: Доктор по математика в ИМИ-БАН
  • 1999-2000: Postdoc, Simon Fraser University, Burnaby/Vancouver, Canada
  • 2001: Награда "Марин Дринов" на БАН за млади учени

Доцент в Института по математика и информатика към БАН. През всяка от годините 2007-2023 е бил ръководител (11 пъти) или заместник-ръководител (6 пъти) на отборите на България за МБОМ (14
пъти) или БОМ (3 пъти), като 102-мата участници ръководените от него отбори са спечелили общо 26 златни, 48 сребърни и 25 бронзови медала. Автор на 17 сборника и на много статии и материали за подготовка за математически състезания. Част от екипите за подготовка на повечето български състезания по математика и на журито им. Координатор за България на Австралийското математическо състезание и на Олимпиадата на Ойлер.

Боянка Савова

Дългогодишен преподавател в НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", носител на орден "Св.Св. Кирил и Методий" - трета степен. Два пъти е била удостоена със званието "Учител на годината". Десетки нейни ученици са заемали призови места на международни олимпиади по математика. Автор е на много статии, сборници по математика за 7.клас и на задачи за математически състезания.

Мария Томова

Завършила с отличие СМГ "Паисий Хилендарски" (учител: Ирина Шаркова) и пак с отличие Математика и информатика в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като учител по математика в СМГ "Паисий Хилендарски". За това, че е един от най-успешните и търсени учители в подготовката за МГ говори фактът, че като правило курсовете ѝ за 4 клас се запълват в първите 5-10 минути от началото на записването. Автор на 6 сборника и на много статии за подготовка по математика.

Иво Кортезов

Завършил с отличие СМГ "Паисий Хилендарски" (учител: Велико Колев).
2009: Златен медал от МБОМ Сараево
Специализира математика в University of Oxford, след което изкарва педагогическа правоспособност в University of Birmingham. През 2021г. взима и магистърска степен по педагогика от същия университет. От 2017 г. преподава математика в Международна гимназия Златарски, а от 2022 - в НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", води школа за състезатели по математика в ЧОУ "Света София". Един от ръководителите на школата по комбинаторика на Фондация Миню Балкански и лектор на школите на Ученическа Академия "21 век".

Ева Кортезова

В ученическите си години е била състезател по математика от СМГ с опит от национални и международни математически състезания; сребърен медалист от WMTC Seoul 2016. Завършва СМГ през 2021г. с диплома 6.00 и е избрана за „Отличник на Випуск 2021“. В момента успоредно следва Бизнес администрация и Икономика в Американския Университет в България и Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии в Югозападен университет „Неофит Рилски“.